Årets serviet - blev givet som værtindegave i forbindelse med Arty Party - den fungerede i kraft a den åbentlyse overdrivelse, som en humoristisk kommentar til kunstens værdi som varer og samlerobjekt.

Årets serviet - blev givet som værtindegave i forbindelse med Arty Party - den fungerede i kraft a den åbentlyse overdrivelse, som en humoristisk kommentar til kunstens værdi som varer og samlerobjekt.

Kunstnergruppen artillery

Af Hanne Lindstrøm, Kunsthistoriker og kurator:

 

Som en del af udstillingen "Fremtidens Parcelhuse" giver kunstnerduoen artillery deres bud på, hvordan man bl.a. med blomster formet i store skrifttegn kan skabe overraskelser på fællesarealerne mellem husene.

Når kunstnergruppen artillery arbejder i offentlige eller halvoffentlig rum, er det for at skabe situationer, hvor mennesker kan interagere, og møder kan opstå. Deres kunstneriske strategi er ofte direkte og konfronterende i sin form - f.eks. med skriftlige udsagn eller direkte tiltale til personer, der tilfældigt passerer forbi. Hermed spiller de på effekten i at overskride grænsen mellem den offentlige og den private sfære.
artillery benytter sig af alsidige rum til at gå i dialog. Det kan være alt fra byens pladser og gader, boligkvarterer og aviser til halvoffentlige rum som busser og baggårde.

Det gør sig også gældende i deres kunstprojekt til »Fremtidens Parcelhuse «, hvor de inviterer beboerne til at bevæge sig gennem fællesarealerne mellem husene
Der er altså tale om en kunstpraksis, hvor værket ligger i selve den sociale begivenhed eller mødet med brugeren. De fokuserer med andre ord på forholdet mellem mennesker og forskellige former for kommunikation og udveksling.
»Med vores projekter manifesterer vi os primært uden for institutionelle rammer. Vi henvender os til og involverer interesserede og tilfældigt forbipasserende. Via dialog, gestus, poetiske og politiske udsagn undersøger og udfordrer vi magtstrukturer og sociale koder i halvoffentlige og offentlige rum« fortæller Grete Aagaard fra artillery.

Ved at nyfortolke mentale, sociale og politiske rum med æstetiske strategier og kritisk stillingtagen – og samtidig evne at formidle det til dem, det vedkommer – viser artillery på bedste vis, hvad samtidskunsten kan bruges til i dag: At tale fra et menneskeligt synspunkt og sætte sig i brugerens sted. artillery har en særlig evne til at involvere brugeren, så der både er stof til eftertanke og en enestående oplevelse.

Fra hjemmesiden fremtidensparcelhuse.dk