Foredrag som kan bestilles på tra_art@mail.dk

 

SAMTIDSKUNST OG SAMFUND

Samtidskunst i et udvidet felt, med afsæt i egen praksis i kunstnergruppen artillery hvis projekter og aktioner udfoldede sig uden for kunstinstitutionen i perioden 1999 – 2008. I foredraget undersøger jeg fra forskellige vinkler det paradoks, at hvis kunsten skal have reel indflydelse på samfundsudvikleingen, så må den holde op med at være kunst.

 

TAL R – EN BILLEDMASKINE

Billedkunstneren TAL R er en af Danmarks mest sælgende og mest feterede kunstnere. Hans billedunivers er mangfoldigt og det trækker på en lang række udtryk for modernismen og frem til nutiden. I foredraget viser jeg denne mangfoldigheds forskellige udtryk og diskuterer, hvordan kunstneren TAL R altid formår at gøre det, han er inspireret af og arbejder med til sit eget.

 

IMPRESSIONISME – VERDEN I ET NYT LYS

I foredraget viser jeg en lang række eksempler på, hvordan Impressionismen satte nye standarter for kunst i sin samtid og hvordan den længe derefter påvirkede den nye kunst.

 

LAND ART

Som det naturmenneske jeg er, færdes jeg meget udendørs. Der ude er jeg altid fascineret af Land Art, når jeg støder på den. I foredraget introducerer jeg Land Art begrebet og de forskellige retninger, det dækker over: fra Naturkunst til Bio Art. Undervejs viser jeg en række danske landartværker og diskutere deres relevans og betydning i forhold til de kontekster, som de indgår i dialoger med. Gennem foredraget afdækkes nogle af de udfordringer og udviklingspotentialer,  som den klassiske Land Art står overfor i lyset af, at vi er indtrådt i den Antroposæne Tidsalder, hvori det traditionelle naturbegreb ikke længere er brugbart.

 

MARINA ABRAMOVIC – ROVDYR OG ENGEL

Om en af performancekunstens mest kompromisløse figurer og gudmoder, den Jugoslavisk fødte (1946) Marian Abramovic. Hendes hardcore performances, der involverer stor fysisk, mentalt, åndeligt overskud, har rystet og fascineret publikum siden 1970erne og helt frem til nutiden, hvor hun stadig er en aktuel og bemærkelsesværdig skikkelse på kunstscenen.

 

ØVRIGE:

SAMTIDSKUNST PÅ FÆRØERNE

NATUR OG KULTUR PÅ FÆRØERNE

 

SÆRLIGT FOR KULTURKONSULENTER OG KOMMUNER:

LEDELSE OG SAMMARBEJDE IFM. OFFENTLIGE KULTURPROJEKTER

FALDGRUBER OG KONFLIKTER IFM. OFFENTLIGE KULTURPROJEKTER

PROJEKTKVALIFICERING IFM. OFFENTLIGE KULTURPROJEKTER

BILLEDKUNSTENS FØDEKÆDE

 

Ring og hør nærmere om indhold og pris på +45 24859719

This folder does not contain any pages.