Trine Rytter Andersen

TEKST OVER ALT: Kursus i professionel skriftlighed på Statens Værksteder for Kunst

Trine Rytter Andersen
TEKST OVER ALT: Kursus i professionel skriftlighed på Statens Værksteder for Kunst

TEKST OVERALT: den professionelle skrivepraksis 0.1

D. 14 og 15 august afholdt jeg dette kursus for en gruppe professionelle designere på Statens Værksteder for Kunst.

Uddrag fra kursuspich til deltagerne:

Trine Rytter Andersen er uddannet billedkunstner men har lige siden sin afgang i 1999, fra Det jyske Kunstakademi fungeret som kunstskribent og kunstkritiker. (Aarhus Stiftstidende, Information og siden 2012 for www.kunsten.nu)

Hun har i flere år undervist afgangselver på Aarhus Kunstakademi i det, vi kan kalde 'professionel skriftlighed'. Grunden til denne udvidelse af undervisningsens fokus har rod i det faktum at man på kunstakademieren og de kreative uddannelser landet over, er blevet mere og mere opmærksom på, hvorledes den professionelle kunstner, kunsthåndværker, arkitekt eller designer må kunne fungere som afsender af en lang række tekstformater, der kan indgå i den professionaliserede strøm af kommunikative transkaktioner mellem fonde, udstillingssteder, medier og samarbejdspartere generelt. Men også i forhold til opdateringer på egne hjemmesider, facebook og twitter, er kravet om dygtig kommunikation blevet stadig mere påtrængende og tydeligt. Kort sagt fylder teksten mere og mere i det professionelle liv.

Masterclassen TEKST OVERALT: den professionelle skrivepraksis 0.1 tager afsæt i ovennævnte tilstand, belyser og kontekstualiserer 'situationen', før deltagerne kastes ud i skriveøvelser, der først er fokuserede omkring at generere lyst og glæde ved sleve skriften og dernæst orienterer sig imod helt konkrete skriftlige formater, som vi kender dem fra den professionelle scene.

NYE KURSER
Jeg skræddersyr meget gerne et lignende kursus til dig/jer - ring eller skriv og lad os tale om muligheden for et samarbejde: Mobil: 24859719 Email: tra_art@trinerytterandersen.dk

illustration: tekstværk af Tanja Nellemann Kruse - VÆRK DIN VERDEN på ARoS Public 2018.

illustration: tekstværk af Tanja Nellemann Kruse - VÆRK DIN VERDEN på ARoS Public 2018.